De juridische problemen na een arbeidsongeval
15935
post-template-default,single,single-post,postid-15935,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

De juridische problemen na een arbeidsongeval

De juridische problemen na een arbeidsongeval

Welke problemen loop je tegenaan bij een arbeidsongeval?

Een arbeidsongeval is een ontzettend vervelende gebeurtenis. Om te beginnen kan het natuurlijk veel pijn doen en zal je flink schrikken. Daarna moet er vastgesteld worden wie er nou precies aansprakelijk is. De gevolgen van een arbeidsongeval kunnen erg stressvol zijn. Je kan misschien een tijd niet werken en je maakt veel kosten die anders niet nodig waren geweest. Ook heeft het hele verhaal een juridische kant. De kosten moeten namelijk door iemand betaald worden. Als jij zelf niet aansprakelijk bent voor het ongeval zal degene die hiervoor aansprakelijk is alle kosten moeten vergoeden.

Is je werkgever aansprakelijk?

Bij een arbeidsongeval is de werkgever hier meestal voor aansprakelijk. Een werkgever moet namelijk allerlei maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je onder veilige omstandigheden aan het werk bent. Als er toch een ongeval gebeurd komt dit meestal omdat de werkgever nalatig is geweest. Als jij denkt dat je werkgever aansprakelijk is zal dit vaak ook het geval zijn.

Hoe bewijs je dat de werkgever aansprakelijk is?

Zonder bewijs kan er natuurlijk geen schadevergoeding geëist worden bij de werkgever. Toch hoeft het helemaal niet lastig zijn om te bewijzen dat de werkgever aansprakelijk is. Zo hebben we daarvoor bijvoorbeeld de arbeidsinspectie. Ook werk je waarschijnlijk samen met verschillende collega’s die kunnen vertellen wat er precies gebeurd is en wat de werkomstandigheden zijn. Zodra je een advocaat inschakelt zal deze je kunnen vertellen wat er allemaal gedaan moet worden om te kunnen bewijzen dat de werkgever aansprakelijk is. Hier zal jij je zelf niet druk om hoeven te maken. Als je de juiste advocaat hebt zal deze het meeste werk verrichten.

Krijg je daadwerkelijk alles vergoed?

Als er vastgesteld is dat de werkgever aansprakelijk is zal er bepaald moeten worden hoe hoog de schade is. Je hoort natuurlijk het hele bedrag vergoed te krijgen. Als mensen geen goede advocaat in handen nemen worden er regelmatig kostenposten vergeten. Toch is het de bedoeling dat je echt alle gemaakte kosten terugkrijgt. Denk hierbij aan extra vervoerskosten, medische kosten, maar ook aan smartengeld. Ook emotioneel zal het namelijk een erg heftige periode zijn. Een goede advocaat zal alle kosten op een rijtje kunnen zetten. Hierdoor zal je echt al het geld krijgen dat je hoort te krijgen. Hier vallen uiteraard ook de misgelopen inkomsten onder.

Welke advocaat kan je het beste inhuren?

Bij een arbeidsongeval kan je het beste een letselschade advocaat inhuren. Een reguliere advocaat zal zich namelijk niet zo vaak bezighouden met letselschade. Een gespecialiseerde advocaat is hier elke dag mee bezig en zal altijd op de hoogte zijn van de nieuwste wetgeving op dit gebied. De kans op een goede afloop is natuurlijk het grootst als je een advocaat met ervaring hebt. Een goede letselschade advocaat is Dolderman Letselschade Advocaten. Hier hebben ze veel ervaring met arbeidsongevallen, maar ook met verkeersongevallen en claims tegen defensie. Als je de hulp van Dolderman Letselschade Advocaten inroept is de kans op een goede afloop ontzettend hoog.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.