Hoe vind je een erfrecht advocaat
16124
post-template-default,single,single-post,postid-16124,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Hoe vind je een erfrecht advocaat

Hoe vind je een erfrecht advocaat

Deze 3 stappen kunnen je helpen het proces van het vinden van een erfrecht advocaat die geschikt voor je is te stroomlijnen.

Zoek naar kandidaten

Begin met vast te stellen wat je wilt bereiken met een erfrecht advocaat. Die informatie helpt je bij het bepalen van het soort advocaat dat je nodig zult hebben.

Als je eenmaal weet wat voor soort advocaat je nodig hebt, kun je beginnen met het samenstellen van een lijst van potentiële kandidaten. Begin door vertrouwde vrienden en familieleden om verwijzingen te vragen. Mond-tot-mond reclame is altijd een van de beste benaderingen. Als mensen een slechte ervaring hebben gehad, zullen ze je dat zeker vertellen. Overleg ook met financiële professionals met wie je werkt, zoals financieel adviseurs, accountants, verzekeringsagenten, en bankiers. Zij kunnen je misschien doorverwijzen naar advocaten die ze kennen en vertrouwen.

Wanneer je een werklijst van kandidaten en verwijzingen hebt, onderzoek dan de achtergrond van elke advocaat. Kijk op hun websites voor informatie over bedrijfsgrootte, ervaring, en specialisaties. Kijk ook eens naar de sociale media sites die elke advocaat gebruikt. De manier waarop een advocaat op sociale media sites vertegenwoordigd is, kan je een indruk geven van hoe het zal zijn om met hem te werken.

Intake gesprek

Nadat je je lijst tot je top paar kandidaten hebt beperkt, vraag je om een intake gesprek. Een advocaat kan je al dan niet kosten aanrekenen voor een gesprek. Kom voorbereid naar je eerste ontmoeting (in persoon, of per videoconferentie) met alle informatie die je nodig zult hebben.

  • Hoe lang ben je al praktiserend?
  • Waar ben je opgeleid?
  • Hoe zul je met me communiceren?
  • Wat zijn de beste manieren om contact met je op te nemen?
  • Zal jij mijn aanspreekpunt zijn, of zal dat iemand anders zijn, zoals een paralegal?
  • Zul je me updates sturen over de status van mijn plan, of moet ik verwachten dat ik zelf het initiatief neem?
  • Wat zijn de kosten van verklaring van erfrecht?
  • Hoe breng je kosten in rekening, en wat is je tarief (per uur vs. vast tarief)?
  • Zijn eventuele kosten niet in dat tarief inbegrepen?

Onthoud dat dit gesprek je kans is om een advocaat te vinden die het beste bij je past. Vertrouw op je instinct en zoek een advocaat bij wie je je op je gemak voelt.

Begrijp de tarieven van elke advocaat

Prijs is een belangrijke overweging bij het kiezen van een advocaat. Houd in gedachten hoeveel je kunt betalen en zoek een advocaat wiens honoraria je je kunt veroorloven.

Sommige advocaten bieden een gratis consult aan; andere niet. Sommigen bieden een gratis consult voor een bepaalde tijd, zoals het eerste uur, en beginnen daarna te rekenen. Zoek vóór de eerste ontmoeting uit wat het beleid van elke advocaat is.

Nadat je je prospects geïnterviewd hebt, kies je degene die het beste bij je behoeften, persoonlijkheid en budget past. Van daaruit zal je advocaat je helpen een testament op te stellen, en jullie kunnen er samen voor zorgen dat het al je behoeften dekt.

Tip: Als een advocaat een gratis consult aanbiedt, vraag dan van tevoren de details en wees duidelijk over – en houd je aan – de tijdslimieten.

Als je eenmaal een werkrelatie met een erfrecht advocaat hebt opgebouwd, overweeg dan om je testament elke 2 tot 3 jaar opnieuw te bekijken. Als je onlangs een belangrijke gebeurtenis in je leven hebt meegemaakt, zoals hertrouwen, overlijden van een familielid, echtscheiding, langdurige invaliditeit, of een erfenis, kan het tijd zijn om je testament opnieuw te bekijken.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.