Waar kan een advocaat faillissementsrecht je mee helpen?
15927
post-template-default,single,single-post,postid-15927,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Waar kan een advocaat faillissementsrecht je mee helpen?

Waar kan een advocaat faillissementsrecht je mee helpen?

Wanneer je failliet verklaard bent komt er in een korte tijd veel op je af. Zo kan het zelfs zo zijn dat je zowel financieel als privé failliet verklaard kunt worden en dit kan grote gevolgen hebben. Een faillissement kan uitgesproken worden wanneer een persoon niet langer aan de financiële verplichtingen kan voldoen. Een rechtbank spreekt vaak het faillissement uit. Maar wat kan een faillissimentadvocaat van SWDV advocaten op dat moment voor je betekenen? Je leest het hieronder.

Wat is een faillissementsadvocaat?

Een faillissementsadvocaat is een advocaat die gespecialiseerd is in alles wat met faillissementen te maken heeft en waar ook wetten bij komen kijken. Zo is het zo dat een schuldeiser maar beperkt actie kan ondernemen tegen de persoon die failliet verklaard is tot de rechter heeft bepaald wat de gang van zaken zal zijn. Faillissement advocaten kunnen voor zowel personen als organisaties die failliet verklaard zijn werken.

Waarom een faillissementsadvocaat?

Een faillissementsadvocaat kan je bijstaan wanneer je zelf failliet bent of wanneer je bepaalde belangen hebt bij een faillissement van iemand anders. Deze advocaten zijn specialisten en weten dan ook precies wat de wetten en regels zijn op het gebied van faillisseemnten. Omdat mensen vaak zelf hier geen specialist zijn zijn kan een faillissementsadvocaat veel meerwaarde hebben. Deze kan je helpen meer inzicht te krijgen in een situatie en hierdoor wordt het ook makkelijker om mogelijke strategieën te bedenken om je faillissement af te wikkelen of misschien wel te voorkomen. Kortom met een faillisementsadvocaat weet je precies wat er kan gebeuren en zorg je er dus ook voor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kan een faillissementsadvocaat voor je betekenen?

Hiervoor werd je al verteld dat een faillissementsadvocaat met zijn kennis je heel goed kan helpen om keuzes te maken die zo verstandig mogelijk zijn tijdens het verloop van het faillissement. De advocaat kan je daarnaast ook helpen bij het opstellen en het beoordelen van eventuele contracten en helpt je ook te behoeden voor vergissingen die kunnen leiden tot nog meer schade. Tegelijkertijd kan een faillissementsadvocaat ook de communicatie op zich nemen zodat je hier zelf niet teveel mee bezig hoeft te zijn. Tenslotte kan een faillissementsadvocaat ook een schuldeiser helpen om te bepalen op welke manier deze de meeste kans het om zijn of haar geld terug te krijgen en natuurlijk te vertellen wanneer iemand daadwerkelijk failliet is verklaard.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.