Wat zijn de voordelen van het inschakelen van mediation?
15948
post-template-default,single,single-post,postid-15948,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van mediation?

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van mediation?

Op het moment dat jij en je partner gaan scheiden is het belangrijk dat de scheiding op goede manier wordt afgerond. Hiervoor is het belangrijk om mediation in te schakelen. In dit artikel wordt uitgelegd waarom mediation beter is dan wanneer er naar de rechter wordt gestapt. Ga jij scheiden en woon je in regio Roosendaal? Schroom dan niet om contact op te nemen met een mediator uit Roosendaal.

Geen extra beschadiging aan relaties

Een mediator doet er alles om de beste oplossing voor beide partijen te vinden. Zij willen graag dat er de zogenaamde win-win situatie ontstaat. Dit is dus anders als bij een rechterlijke procedure waarbij in de meeste gevallen maar één winnaar is of in het ergste geval geen enkele winnaar. Met mediation wordt op een zo goed mogelijke manier naar het resultaat toegewerkt zodat de relaties worden beschadigd.

Er zijn minder kosten verbonden aan mediation

Op het moment dat er gekozen wordt om met mediator aan de slag te gaan zullen de kosten ook lager uitvallen. Er is bij mediation namelijk sprake van één mediator terwijl bij een procedure twee advocaten betaald moeten worden. Voor de mediator worden de kosten gedeeld en daarnaast keren sommige verzekeraars ook nog eens geld uit wanneer er voor mediation gekozen wordt.

Sneller tot een oplossing komen

Zoals al eerder benoemd is wordt er bij mediation gekeken naar de beste mogelijke oplossing. Dat niet alleen, want met mediation kom je ook vaak sneller tot een oplossing. De mediator gaat een aantal sessies inplannen. Hierbij wordt de basis gelegd en is het vaak mogelijk om na deze sessies snel tot de juiste oplossing te komen. Terwijl het bij gerechtelijke procedures veel langer gaat duren omdat de advocaten van beide partijen alleen aan hun eigen cliënt denken.

Een informele werkwijze

Wanneer er wordt gekozen voor mediator dan kan er ook een informele manier worden gewerkt. Het is mogelijk om samen ergens af te spreken en vervolgens gewoon aan tafel al pratend tot de juiste oplossing te komen die voor beide partijen goed is.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.