Wat zijn de voordelen van werken met een incassobureau?
15946
post-template-default,single,single-post,postid-15946,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Wat zijn de voordelen van werken met een incassobureau?

Wat zijn de voordelen van werken met een incassobureau?

Helaas komen vele ondernemers het tegen. Openstaande facturen is voor veel ondernemers een enorme ergernis. Als in de algemene voorwaarden duidelijk een betaaldatum staat vastgelegd dan is het mogelijk om op de 31ste dag na het niet betalen van de factuur mogelijk om een incassobureau in te schakelen.

Wat moet ik doen als er geen duidelijke betaalafspraak is?

In de nederlandse wet staat dat men, indien er geen duidelijke afspraak omtrent het betalen is gemaakt, dat er binnen 30 dagen betaald moet worden. Op het moment dat er dan ook niet betaald is na deze 30 dagen dan is het mogelijk om direct een incassobureau in te schakelen. Over het algemeen weet iedereen dat er binnen 30 dagen betaald moet worden. Wanneer ze dat niet doen zal je waarschijnlijk ook niet de enige zijn die nog open facturen heeft staan van die klant.

Alles volledig uitbesteden

Het grootste voordeel van een incassobureau is misschien wel het feit dat je helemaal niets meer hoeft te doen zodra je ze hebt ingehuurd. Zij nemen vanaf dan alles voor je uit handen, dus geen aanmaningen of vervelende telefoontjes meer. Wellicht betaald de klant wel direct als ze zien dat er een incassobureau ingeschakeld wordt. Een incassobureau zal dit ook niet op een agressieve manier doen, maar gewoon duidelijk maken dat er betaald moet worden. Zij hebben hier immers al voldoende ervaring mee en kunnen dit op goede en zakelijke manier oplossen.

Nog geen betaling na inschakelen incassobureau

Op het moment dat er 10 dagen na het inschakelen van het incassobureau nog steeds geen betaling heeft plaatsgevonden dan zal het incassobureau overgaan tot een gerechtelijke procedure. Sommige incassobureaus zijn onderdeel van een advocatenbureau. Dit biedt dan direct ook de mogelijkheid om bij de gerechtelijke procedure een advocaat in te schakelen. Wanneer het gaat om bedragen hoger dan 25.000 euro dan is het zelfs verplicht om de rechtszaak door een advocaat te laten afhandelen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.